این سالاد در این فصل پر از میوه و گرم باعث خنکی شما میشود. مخلوطی از گوجه فرنگی و میوه های فصل در کنار پنیر.
ارزش غذایی مواد مصرف شده در سالاد
هلو مثل تمام میوهها خواص ادرارآور و ملین دارد. گوشت هلو دارای سلولزهای نرم است و کاملاً هضم میشود.
هلو میوهای نسبتا ترشی است. مواد قندی و نشاستهای آن به آسانی هضم میشود و معده به راحتی هضم آن را تحمل میکند.
هلو سرشار از انواع ویتامین هاست، به خصوص ویتامینهای B1، B2 و A.
شلیل نوعی میوه از خانواده هلو است.
شلیل سرشار از ویتامینهای A, C میباشد و بهترین میوه برای افراد گرمازده است.
ویتامین C موجود در شلیل اثرات مفید در سلامت پوست، دندان و استخوان دارد.
این میوه منبع بسیار غنی بتاکاروتن است. بتاکاروتن با خاصیت آنتیاکسیدان بسیار نیرومندی که دارد با ارتقای سطح ایمنی بدن از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری میکند.
ترکیب قابل توجه دیگر در این میوه فیبر است که سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی بویژه قندها میشود.
و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش میدهد. مصرف شلیل میتواند در کنترل قندخون موثر باشد.
خوردن شلیل میتواند خطر ابتلا به بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و حتی سرطان را بهطور چشمگیری کاهش دهد.
این میوه دارای ترکیبات فیتوکمیکال مانند لیکوپن و لوتئین بوده و رنگ زرد و قرمز شلیلها ناشی از وجود لوتئین در آنها است.
هر دانه شلیل متوسط تقریبا ۵۰ کالری انرژی دارد و چون فیبر بالا داشته و چربی ندارد میوه بسیار خوبی برای کاهش وزن و رژیمهای لاغری است.
البته کسانی که میخواهند وزن اضافه کنند بهتر است کمتر شلیل بخورند و میوههای پرکالری تر را میل کنند.
- هسته شلیل را به هیچ وجه نباید خورد زیرا دارای آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیانین میشود و میتواند مسمومیتهای سیانیدی ایجاد کند.
گوجه فرنگی امروزه در سراسر جهان به شیوههای مختلف، بهصورت خام در انواع سالاد، و بهطور پردازششده برای تهیهٔ غذا و سوپ، سس و رُب مصرف میشود.
آب گوجه فرنگی همچنین نوشیدنی خنکی است که برای تهیهٔ برخی کوکتلها استفاده میشود.
گوجه فرنگی خاصیت اسیدی دارد و به همین دلیل ذخیره و نگاهداری آن در انبار به صورت خام، سس و رُب آسان میباشد.
این میوه همچنین میتواند به صورت ورقههای نازک خشکشده در روغن زیتون نگاهداری و مصرف شود.
گوجه فرنگی در غذاهای مدیترانهای به خصوص در ایتالیا استفادهٔ فراوان دارد و از مواد اصلی مورد نیاز برای تهیهٔ پیتزا و سس برای پاستا می باشد.
مهمترین مواد معدنی موجود در گوجه فرنگی که به نوع خاک و کود بستگی دارد شامل پتاسیم، کلر و فسفر است.
گوجه فرنگی همچنین دارای لیکوپن، یکی از قویترین انواع آنتیاکسیدانهای طبیعی، و چند نوع رنگدانه ازخانوادهٔ کاروتنوئیدها از جمله بتاکاروتن است.
همچنین حاوی ویتامینهای آ، ث است. رنگ قرمز گوجه فرنگی از لیکوپن موجود در آن ناشی میشود.
این ماده که آنتیاکسیدان بسیار قویای محسوب میشود، تحقیقات نشان میدهد که مصرف بسیار بالای گوجه فرنگی خام خطر ابتلا به سرطان پروستات را به میزان کمی کاهش میدهد.
بهعلاوه، تحقیقات نشان میدهند که مصرف گوجه فرنگی و کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سرطان سر و گردن و بیماریهای مخرب اعصاب مرتبط است.
مواد لازم
- 3-4 عدد گوجه فرنگی
- 2-3 عدد نکتار(میوه های آبداری مانند شلیل و هلو)
- پنیر موزارلا
- برگ تازه ریحان
- روغن زیتون
- نمک وفلفل
- سرکه بالزامیک با مقداری عسل که مانع ازکاهش فشار شود.
طرز تهیه
- گوجه فرنگی، نکتارها و موزارلا را در قاچهای تقریبا یکسان بریده و در ظرفی که ته آن را با برگ های ریحان پر کرده اید بریزید.
- روغن زیتون و نمک و فلفل را برای طعم و مزه بیشتر بر روی سالاد بریزید.
- در نهایت یک قاشق از سرکه را همراه با کمی عسل نیز در سالاد بریزید.