این سالاد که ماده اصلی آن سیب زمینی با پوست است و با سس خردل و دیژون و گردو تهیه میشود. و با سبزیجات تازه مزه فوق العاده ای پیدا میکند.
خواص سیب زمینی
سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته میشود به آسانی جذب میشود.
ساقه و برگهای سیب زمینی حاوی ماده سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد.
مهمترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته کربوهیدرات) است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل میدهد،
از این رو برای تأمین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تأثیر آفات قرار میگیرد و پرورش آن آسانتر است.
سیب زمینی تقویتکننده قلب، محکمکننده لثه، مسکن درد و زخم معده است.
سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین ث بالایی است و برای تأمین ویتامین ث مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است.
سیب زمینی علاوه بر ویتامین ث حاوی مواد معدنی مفید دیگری مثل پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و منیزیم است.
سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین ب۶ است. یک عدد سیب زمینی پخته ۲۱ درصد ب۶ مورد نیاز روزانه شما را تأمین میکند.
میدانید که بسیاری از آنزیمهای بدن خصوصاً آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به ب۶ محتاج هستند،
در نتیجه برای تولید سلولهای جدید احتیاج به ب۶ داریم.
ب۶ برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک میکند.
پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند.
ب۶ در جلوگیری از سرطان نیز مفید است.
پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفتهای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاستهای کنند.
سیب زمینی به خصوص تازه و پوست نکنده آن حاوی مقادیری پروتئین و ویتامین به خصوص ویتامین ث است.
سیب زمینی سرخ کرده نیز حاوی پتاسیم و ویتامین ث است.
ویتامین ث یک آنتی اکسیدان است و به تولید پروتئنی به نام *کلاژن* که تشکیل دهنده استخوان، غضروف، مفاصل، عضلات و رگ های خونی است، کمک میکند.
سایر خواص سیب زمینی:
- سیب زمینی ادرار را زیاد میکند، در نتیجه برای کلیه و مثانه مفید است.
- سیب زمینی حاوی آنزیمهایی است که برای التیام زخمهای معده بسیار مفید است.
- و برای تسکین مواضع متورم خارجی، پخته آن را گرم بر روی محل آسیب دیده میگذارند که موجب التیام خواهد شد.
- ضماد خام آن را روی محل سوختگی و پلک ورم کرده میگذارند (البته باید کاملاً استریل باشد) و بسیار تسکین دهندهاست.
مواد لازم
- سیب زمینی کوچک با پوست
- مقداری گردوی خورد شده
- مقداری سبزی ها خورد شده ریحان و اسفناج
- پیازچه خورد شده
- 2 عدد سیر پوست کنده
- یک قاشق غذاخوری سس خردل
- یک قاشق غذاخوری سس دیژون
- دو قاشق غذاخوری آب لیمو
- یک قاشق غذاخوری سرکه
- روغن زیتون به اندازه کافی
- مقداری نمک و فلفل سیاه برای طعم و مزه
طرز تهیه
- سیب زمینی ها را شسته و خشک نمایید و بر روی سینی فر که بر روی آن روغن زیتون ریخته اید قرار دهید.
- در صورت عدم دسترسی به فر میتوانید از قابلمه و اجاق گاز برای پخت و پز استفاده نمایید.
- بر روی سیب زمینی ها نمک و فلفل ریخته و به مدت 45 دقیقه در فر و یا 60 دقیقه بر روی اجاق گاز در درون قابلمه بپزید.
- در مرحله بعدی سیر را خورد کرده و بر روی آن آب لیمو، سرکه و سس خردل و دیژون را نیز به سیر اضافه کنید.
- در ادامه روغن زیتون، گردو و کمی نمک و فلفل به سیر اضافه و با هم مخلوط کنید.
- بعد از پختن سیب زمینی ها آنها را در درون یک ظرفی ریخته و کنار بگذارید.
- و بعد از خنک شدن سیب زمینی ها سس را به آنها اضافه کنید.
- در این مرحله سبزی های ریحان و اسفناج و پیازچه خورد شده را به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید.
- سالاد سبک و خوشمزه ما آماده خوردن می باشد.